10 آمار جذاب زیست محیطی!

 

ساناز پوربابک- مدیر مسئول انجمن جبهه طبیعت:

 

آمار؟ کدام آمار؟ راستش در این دوره و زمانه دیگر نمی شود به هیچ آمار و ارقامی اعتماد کرد اما بالاخره باید بشود به یک چیزی استناد کرد و یک حرفی را زد! حالا ما در شرایط و وضعیت جالبی گیر افتاده ایم: اگر بخواهیم به آمارهای داخلی استناد کنیم، باید آمارهای همان سازمانی را به عنوان معیار در نظر بگیریم که می خواهیم از آن انتقاد کنیم و در واقع التماس اش کنیم که به وضعیت پیش آمده، رسیدگی کند. اگر هم بخواهیم به آمارهای سازمان های خارجی استناد کنیم، قبل از هرچیز متهم به نادیده گرفتن متخصصین داخلی می شویم و بعد هم به این نتیجه می رسیم که دیگر چیزی باقی نمانده که بخواهیم بخاطرش حتی التماس کنیم!
به نظرتان چکار باید کرد؟ محیط زیست ایران، هر روز وضعیتی بسیار بدتر از روز گذشته پیدا می کند. بسیاری از فعالان زیست محیطی، تقریبا دیگر از هرگونه اقدامی از سوی نهادهای متولی و دولت، نا امید شده اند و در عین حال خودشان نیز بازوهای اجرایی قدرتمندی در اختیار ندارند که بتوانند کاری از پیش برند. متاسفانه نسل دلسوز حامیان محیط زیست نیز اگر خدای ناکرده از میان ما بروند، نسل جدید، به هیچ عنوان نمی تواند جایگزین مناسبی باشد. هنوز مدت زیادی از محروم شدن ما از وجود دکتر اسدی نمی گذرد. چه کسی را می شناسید که حتی کمی از دغدغه های این بزرگ مرد را داشته باشد؟ همه داریم به دنبال راهکار می گردیم. می شود شما نیز لطف کنید و راهکارهای غیرتکراری، غیر کلیشه ای و قابل اجرایی را که به ذهن تان می رسد به ما بگویید؟ جداً می شود از شما خواهش کنیم که به مشکلات محیط زیست مانند مشکلات خودتان نگاه کنید و برایش سلول های خاکستری تان را به کار اندازید؟ پیشاپیش تشکرات عمیق و قلبی ما را بپذیرید.

1- سالانه بیش از 13 میلیون هکتار از اراضی جنگل های مرطوب مناطق گرمسیر جهان از آمازون و کنگو گرفته تا اندونزی و مالزی، تخریب شده و از بین می رود.
2- ایران در بین کشورهای جهان، با تهدید بیش از 40% از جنگل های شمال کشور، یکی از کشورهای تخریب کننده جدی محیط زیست به شمار می رود.
3- روزانه در سراسر جهان بیش از 150 گونه گیاهی و جانوری نابود می شود.
4- در صورت ادامه روند کنونی در نابودی جنگل ها، تولید ناخالص ملی جهان تا سال 2050 به میزان 6% کاهش خواهد یافت.
5- تا سال 2050، 750 میلیون هکتار جنگل در سراسر جهان در معرض تخریب قرار خواهند گرفت.
6- برای نجات طبیعت – اعم از جنگل ها و تنوع گونه های آن- کشورهای اتحاد اروپا می بایست سالانه 6 میلیارد یورو برای ایجاد مناطق حفاظتی در 18 درصد سطح زمین، سرمایه گذاری کنند
7- ضروری است ظرف 30 سال آینده، حداقل 28 میلیارد دلار به طور سالانه در امر حفاظت از طبیعت سرمایه گذاری شود.
8- اگر تا سال 2030 سالانه تنها 1 درصد از تولید ناخالص ملی در جهان، صرف حمایت از طبیعت شود، می توان بر بهبود کارکردهای حیاتی طبیعت برای انسان امیدوار بود.
9- حدود 1 میلیارد انسان در سراسر جهان هم اکنون به منظور تامین پروتئین مورد نیاز بدن شان ملزم به مصرف ماهی هستند. این در حالی است که هم اکنون اغلب دریاهای جهان دچار صید بی رویه شده و بسیاری از گونه های ماهی در مرز نابودی قرار دارند و در صورت ادامه این روند، طی 40 سال آینده، در تمام جهان ماهیگیری غیرممکن خواهد شد.
10- تقریبا در تمام کشورهای فقیر در حال توسعه، هنوز هم تخریب اراضی جنگلی ( و البته به طور کلی، طبیعت)، بسیار سودمند تر و با صرفه تر از نگهداری و حفاظت آن است! لذا آنها نیز با جدیت مشغول تخریب محیط زیست هستند. 

 


نظرات 6 + ارسال نظر

سلام
واقعا چی می‌شه گفت...

سلام
باید گفت 10 آمار دلخراش! ممنون که خبرم کردین

تهمینه 1387/07/01 ساعت 15:37

خیلی متاثر شدم

سلام
ببینم چرا بروز نمی‌کنید؟ سایت انجمن هم بروز نشده!!! ما منتظریم :(

منهم با شعب ابی طالب به روزم!

سلام
پس کو خبرهای جدید؟

عموزاده 1387/08/10 ساعت 00:54

عموزاده یاد ده فرمانه حضرت موسی افتاد

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد